zondag 22 februari 2015

Weekje weg

Goedemiddag,

Terug van een weekje weg waarin er veel is gebeurd.
Vorige blog bericht schreef ik in ons huisje in de Belgische Ardennen, een weekje bijtanken zo halverwege het schooljaar is altijd zo fijn. 

Een prachtige omgeving waar we veel hebben gewandeld, gezellig samen hebben gegeten en heerlijk zijn bijgetankt. Helaas werden we meteen na het weekend onaangenaam verrast met het bericht dat er zowel bij ons als bij mijn ouders thuis was ingebroken. Wat een klote streek is dat. Maar we hebben onze vakantie er niet door laten verpesten, het is absoluut niet leuk maar de schade is puur materieel en er zijn ergere dingen in het leven. 
Op dinsdag begon de hovenier in onze tuin en konden we af en toe meegenieten van de vorderingen. We focussen gewoon op de positieve dingen in het leven en het tuinplan wat gerealiseerd wordt is een van die dingen.
Op dit moment ziet de tuin er zo uit:
Het stuk terras is geegaliseerd.
De eerste tegels zijn uitgelijnd.
Het opstapje naar de keukendeur is al gemaakt.
Maar er is nog een hoop te doen. De achtertuin is één grote modderpoel en het voeren van mijn kippen is bijna een avontuur.
Bo, onze rode kater, geniet gewoon tussen de rommel van de zon en ik gaf de wilgen matten een onderhoudsbeurt met oud frietvet (tip van internet), is de frietpan ook weer meteen schoon.
Terwijl ik zo lekker bezig ben, loopt m'n hoofd over van de ideeën. Wat ga ik waar planten, kunnen we de kippenren niet vergroten en een groter hok zodat er nog een paar dames extra bij ons kunnen komen wonen? In de Ardennen heb ik al wat huiswerk gedaan in 1 van de prachtige boeken die ik kreeg voor mijn verjaardag want oja ik ben ondertussen weer een jaartje oude geworden.
Ondertussen is het tijd voor een glaasje wijn om de vakantie mee af te sluiten. Ik heb genoten. Laat het voorjaar nu maar komen, ik ben er klaar voor. In huis is het al voorjaar.

 
En ook m'n dames hebben het voorjaar in hun bol en zijn weer begonnen met het leggen van eieren.

Geniet nog van je zondag en tot volgende week, dan is, als het goed is, het terras klaar.

-Xx Maud-

3 opmerkingen:

 1. شركة المثالية للتنظيف

  نقدم لكم شركة المثالية للتنظيف بالمنطقة الشرقية الشركة الرائدة لجميع خدمات التنظيف بالدمام والخبر والقطيف والجبيل والاحساء والتي تسطيع تقيم خدمات تنظيف شاملة مع التعقيم والتلميع للارضيات والجدران والاسقف وكذلك جلي وتلميع الرخام والسيراميك حيث تستطيع تقديم نظافة شاملة للمنازل والشقق والفلل والمجالس والكنب والمفروشات بجميع انواعها بافضل جودة وارخص الاسعار

  المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

  BeantwoordenVerwijderen

 2. شركة المثالية للتنظيف بالاحساء

  تقدم لكم افضل خدمات التنظيف ومكافحة الحشرات ورش افضل انواع المبيدات الامنة والفعالة بالمنطقة الشرقية وتضمن لكم العيض في منزل امن نظيف خالي من الحشرات باسعار مناسبة فتعد شركة المثالية للتنظيف بالاحساء افضل شركة تنظيف بالاحساء تواصلوا معنا من اجل الحصول علي خدمات الشركة بجودة واسعار رخيصة

  شركة المثالية للتنظيف بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء

  http://elmthaly-group.com/

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het ontzettend leuk vinden als je een berichtje achter laat.