vrijdag 13 februari 2015

Moestuin avontuur

Het is alweer 7 maanden geleden dat ik voor het laatst wat geschreven heb hier.
Heb af en toe getwijfeld of ik wel of niet zou stoppen met facebook of m'n blog maar nu gaan we aan onze tuin beginnen en dan vind ik het toch wel erg leuk om een digitaal dag-, fotoboek bij te houden over het ontstaan van een droom van me. Een moestuin met een kas. Lees ook erg graag de vorderingen bij een ander dus vandaar dat ik toch maar ga beginnen.

In de kerstvakantie hebben we een kas gekocht, een droom die uitkomt. Hij is ongeveer 3 bij 2 meter en we zijn gaan meten in de tuin waar hij dan moest gaan komen. Het plan was op de plaats van de schommel, deze was doorgeroest en al een tijdje een doorn in m'n oog.
 
De schommel is ondertussen weg en hier moet de kas gaan komen.

Nu is onze huidige tuin alles behalve vlak, in de jaren dat we er wonen hebben we nooit echt iets aan de tuin gedaan. Wel steeds wat kleine dingen zoals een kleine groentetuin, een kippekooi maar nooit echt goed aangepakt. We moesten dus gaan egaliseren en dat is best een klus. Gaan we dat zelf doen of laten doen. Een bevriende hovenier doet dat net wat gemakkelijker met een kleine graafmachine. Zullen we dan ook meteen het straatwerk vervangen en misschien ook een pad naar achter leggen, in de winter door het blubberige gras naar achteren lopen voor de kippen is ook niet ideaal. 
Tja en dan ligt er ineens een heus tuinplan en schorten we een zomervakantie op om mijn droom te verwezelijken, een mooie tuin met een stuk groentetuin en een kas. 
Het plan werd door manlief uitgewerkt en toen kwam het dilemma van de kastanje boom. 

De boom is echt prachtig maar ziek/dood. Er groeien zwammen op en dat betekent dat het dood hout is. Laten staan en over een paar jaar kappen in een mooi aangelegde tuin of nu maar meteen een vergunning aanvragen? Optie 2 is het geworden, de aanvraag is gedaan, nu netjes de termijn "uitzitten". We hebben groen licht dus hij gaat eruit.
Ondertussen hebben we zelf wat voorwerk verricht, houthok weggehaald. 


Een oud kolenhok gesloopt:
En een lelijk opstapje naar de achterdeur eruit geslagen:
En wederom heel veel klimop verwijderd, wat een onkruid is dat.
Het was heerlijk om zo lekker in de tuin bezig te zijn. Nu is het de beurt aan de hovenier om meters te maken en ga ik lekker struinen in mijn nieuwe moestuinboeken en plannen maken voor over een paar weken als ik aan de slag kan in mijn kas, ik kan bijna niet wachten.
-xx- Maud
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik zou het ontzettend leuk vinden als je een berichtje achter laat.